Avsnitt 2 – Möte med moder natur

Psykedelika har använts genom historien som ett verktyg för att komma i kontakt med andarna. Detta är något Magnus och Tobias själva skulle uppleva när de upplevde ett vackert möte med moder natur. Men dessa ämnen kan också vara mycket farliga om de används felaktigt. När den andlige läraren Ram Dass frågade sin guru Neem Karoli Baba om han skulle ta psykedelika, svarade gurun helt enkelt. ”Det bör inte tas i ett varmt klimat. Om du är på en plats som är sval och fridfull, och du är ensam och ditt sinne är vänt mot Gud, då kan du ta yogimedicinen”.

Magnus och Tobias diskuterar vad som motiverade dem att fortsätta sin resa inom andlighet. Slutligen skulle de upptäcka Terence McKennas verk. Terence var en pionjär när det kom till användningen av psykedelika. Framför allt använde han det som ett verktyg för att upptäcka vad vår verklighet egentligen är. Hypnotiserade av samtalen och upplevelserna kände sig bröderna inspirerade av honom.

Terence McKennas föredrag inspirerade bröderna att ge sig ut på sin egen resa med psykedelika. De ansåg att yogimedicinen eventuellt kunde ge svaren på livets mysterium. De bestämde sig för att utforska det okända och skapa sin egen uppfattning om användningen av dessa ämnen. Bröderna upptäckte något som skulle förändra deras uppfattning om verkligheten och skaka deras övertygelse om vad som faktiskt är verkligt.

Upplevelsen avslutades med ett kraftfullt möte med moder natur. De kände hennes villkorslösa kärlek men de kände också smärtan som mänskligheten orsakar henne. Berörda av hennes kraftfulla närvaro kände bröderna en ny nivå av kärlek till vår vackra planet.

 

Powered by RedCircle