Darshan med Moder Meera

Jag fann Mother Meera genom hennes hemsida och kände att jag behövde besöka henne. Ett tillfälle dök upp en tid senare och jag bestämde mig för att åka till Tyskland för att se vad min känsla betydde. När jag kom fram till det lilla samhället Balduinstein och checkade jag in på hotellet och lite senare på kvällen var det dags för “Silent Meditation with the Mother.” Jag var ute i god tid då jag var osäker på hur lång tid det skulle ta att gå dit från hotellet. Då jag kom fram en timme innan det började bestämde jag mig för att sätta mig ner på en parkbänk i närheten och vänta. I denna stund kom en stark rädsla över mig. Jag började ifrågasätta varför jag åkt hela vägen från Sverige för att träffa denna kvinna. Vad var egentligen anledningen?

En otroligt viktig fråga som bör besvaras när man ger sig iväg på sin andliga resa är vad man egentligen är ute efter. Utan svaret på denna fråga kan det lätt bli att man vandrar omkring i blindo utan att veta vart man ska. Därför anser jag att vara ärlig med sig själv och besvara denna fråga är en av de viktigaste pusselbitarna när det gäller spirituell utveckling.

Ju mer jag satt och funderade över detta blev rädslan allt starkare och det kändes som om mitt ego höll på att drunkna och gjorde allt för att hålla sig kvar över ytan. Det spelades upp flertalet bilder i mitt huvud över hur mitt liv skulle förstöras om jag klev in i den där salen. Tankarna blev många och paniken var ett faktum. Men till slut insåg jag att försöka förstå vem jag egentligen är bortom min kropp och mina tankar är den fråga som driver mig. När detta konstaterade kom till mig försvann all rädsla och ett oerhört lugn bildades inombords. Jag blev alldeles varm i kroppen och kände mig trygg.

Jag bestämde mig för att kliva in i salen. Jag satte mig ner tillsammans med alla de andra som var där för att få hennes välsignelse. Till slut klev hon in i salen och därefter var det ingen som sade ett ord de närmaste timmarna. Hon tittade ut över folkmassan innan hon stängde sina ögon och började meditera. Jag blev väldigt skeptisk och funderade över vad detta egentligen var. Jag kände ingenting speciellt när jag såg henne men bestämde mig för att sluta mina ögon. Därefter tog det inte lång tid innan jag kom in i ett djupt meditativt tillstånd. Jag kände ett tryck över mitt huvud och energi började passera genom min kropp. Meditationen varade ungefär en timme och därefter lämnade modern rummet. Jag kände mig otroligt lugn och harmonisk.

De följande två dagarna var det darshan (välsignelse) istället för meditation. En efter en fick vi gå fram till modern för att ta del av hennes darshan. Jag hade inga som helst förväntningar utan var snarare väldigt skeptisk. Till slut var det min tur och jag klev fram till henne. Hon lade sin händer över mitt huvud och en stund senare tittade hon djupt i mina ögon. Hennes blick var någonting enastående. Även fast hon endast tittade mig i ögonen några sekunder kändes det som en evighet. Jag har aldrig tittat i några ögon som hennes tidigare. Det fanns någonting mycket mer bakom dem. Därefter gick jag tillbaka till min plats och kände ett otroligt välbehag. Jag mediterade i ungefär 1-2 timmar medan hon välsignade alla människorna i rummet. Det var tydligt att hennes darshan hade en effekt på mig. En känsla av frid kom över mig och efteråt kunde jag gå därifrån med ett underbart leende.

När jag sitter och skriver detta dagarna efter jag träffat henne kan jag inte påstå att jag är på något sätt en nyfödd människa. Men en förändring har skett inom mig. Dimman inom mig har försvunnit och jag kan se mitt nästa steg i livet mycket tydligare. En säkerhet som inte funnits där tidigare har tagit sitt fäste. Alla störande tankar som funnits där för att stoppa mig från mitt spirituella utövande har försvunnit och min spirituella väg känns tydligare än någonsin tidigare.

Tack Moder Meera!